Legjislacioni i  ARRU-sė

 

Korniza Ligjore

Kuadri ligjor i ARRU pėrbėhet nga:

Legjislacioni primar; I cili siguron autorizimet, pėrgjegjėsit, mandatin pėr rregullimin e shėrbimeve tė ujit nė Kosovė tė ARRU. Gjithashtu nė kėtė ligj janė parapar pėrgjegjėsit dhe mandati i Drejtorit, Zavendės Drejtorit, Kreysuesit tė Komisionit Shqyrtues, dispozitat ndėshkimore etj     

Ligji Nr. 05/L -042 pėr Rregullimin e Shėrbimeve tė Ujit 

 

Legjislacioni sekundar:

Nė pajtim me autorizimet e dhėna me Ligjin Nr.05/l-042, ARRU ka nxjerrė akte nėnligjore – Rregulloret – me tė cilat nė mėnyrė mė tė hollėsishme janė rregulluar fushat e veēanta tė pėrgjegjėsive sipas mandatin qė ka ARRU si:

Rregullore Nr.01/2016 pėr Komisionin Kėshillues tė Konsumatorėve pėr Shėrbimet e Ujit nė Kosovė 

Rregullore NR.02/2016 pėr Standardet Minimale tė Shėrbimeve tė Ujit nė Kosovė 

Rregullore Nr.03/2016 pėr Kartėn e Konsumatorit tė Shėrbimeve tė Ujit nė Kosovė  

Rregullore Nr. 04/2016 pėr Inspektimin e Pėrmbushjes sė Obligimeve Rregullatore nga Ofruesit e Licencuar tė Shėrbimeve tė Ujit nė Kosovė 

Rregullore Nr. 05/2016 pėr Licencimin e Ofruesve tė Shėrbimevetė Ujit nė Kosovė

Rregullore Nr.06/2016 pėr Ndėrprerje nga Shėrbimet e Ujit nė Kosovė 

Rregullore Nr.07/2016 pėr Pėrcaktimin e Tarifave tė Shėrbimit tė Ujit nė Kosovė  

 

Legjislacioni relevant:

 

        Ligji Nr. 04/L-147 pėr Ujėrat e Kosovės 

        Ligji pėr Mbrojtjen e Mjedisit 

        Ligji pėr Ndėrmarrjet Publike 

Ligj pėr ndryshimin dhe plotėsimin e ligjit nr. 03/l-087 pėr ndėrmarrjet publike 

Ligji pėr ndryshimin dhe plotėsimin e ligjit nr. 03/l-087 pėr ndėrmarrjet publike nr 04/L-111

Rregulla Nr. 02/2013 mbi kriteret pėr krijimin e ndėrmarrjeve publike lokale dhe pjesėmarrja e komunave nė bordet e drejtorėve tė ndėrmarrjeve rajonale tė ujit     

Rregullore (qrk) nr. 19/2015 pėr ndryshimin dhe plotėsimin e rregullores nr. 02/2013 mbi kriteret pėr krijimin e ndėrmarrjeve publike lokale dhe pjesėmarrja e komunave nė bordet e drejtorėve tė ndėrmarrjeve rajonale tė ujit1

       

 

 

 

 

 

ARKIVI 2016  2010 - 2009 -2008 2005